Известие

Collapse
No announcement yet.

Общи приказки 166

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Абе нещо не и се работи като хората на мойта баба, претриса отвреме-навреме една такава .. И вървенето и толкова. И сега нали 9-ката ми е за боя и я покарах 2-3 дена я наблюдавам, по-едно време гледам аз ел.стъклата нещо не им се работи в темпо .. Като прибавим към това:
    - свещи Шампион НЕиридиеви (черпят повече ток)
    - олекотена шайба на пистовия (с по-малък диаметър, съответно по-бавно въртяща динамото)
    - "олекотен" акумулатор - 62Ah
    - каране много градско ..
    и то не ти трябва да си висшист, свалих батерийката я позаредих и долях, че е Монбат и сега спи градът В най-скоро време ще получи батерията на 9-ката, а нея ще я глезим с нещо по-така.
    Та ето ви още една причина за зле работещ TS - умалял акумулатор.

пп и разбира се:
    -постоянно на фарове
    Last edited by code; d.m.y г., 16:47.
    sigpic
    156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
    "Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"

Comment

• На моя Бош му бяха останали 100A стартов ток от 700, и въпреки това не съм забелязал подобно нещо.

п.п. Нормално ли е при отвъртяна капачка за маслото на празен ход мотора да глъхне? Направо смени звука и оборотите паднаха.
      Last edited by Doomguy; d.m.y г., 18:17.

Comment

• Първоначално публикувано от Doomguy Покажи съобщение
        На моя Бош му бяха останали 100A стартов ток от 700, и въпреки това не съм забелязал подобно нещо.

п.п. Нормално ли е при отвъртяна капачка за маслото на празен ход мотора да глъхне? Направо смени звука и оборотите паднаха.
        Не е нормално. Сутрешните проблеми глъхнене, замисляне и т.н. имаш ли ги?
        Fiat Punto 1.4GT 1996
        Hyundai Tucson 2.0 2007
        Renault Clio 1.5 2019

Comment

• Да, като е студена глъхне и се замисля, поне, докато не загрее.

Comment

Да, като е студена глъхне и се замисля, поне, докато не загрее.
            До голяма степен двата яда са свързани Тука в 166 разд ела има грамотни колеги, ще те светнат как да процедираш в случая.
            Fiat Punto 1.4GT 1996
            Hyundai Tucson 2.0 2007
            Renault Clio 1.5 2019

Comment

Да, като е студена глъхне и се замисля, поне, докато не загрее.
              Мога да ти кажа какво и е , ама нали се сещаш - ноу- хау.
              Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

• Благодаря за мненията, изобщо няма да си правя труда да се занимавам с нея, освен ако не ми народи малки туинспаркчета. Върви добре, гори нормално, звучи чудесно, разхода на масло е поносим, а самото то изглежда като преди 5000км. За сега ще си седи така.

Comment

• Не я карай без капачка за маслото

Comment

Благодаря за мненията, изобщо няма да си правя труда да се занимавам с нея, освен ако не ми народи малки туинспаркчета. Върви добре, гори нормално, звучи чудесно, разхода на масло е поносим, а самото то изглежда като преди 5000км. За сега ще си седи така.
                    Нищо му няма на двигателя. Не пипай нищо. Нормално е при добре работеща вентилация на картерните газове. И на моя Т.С. е така. Дори като махна капачката и си сложа ръката я засмуква леко.
                    Alfa Romeo 166 2.0 V6Turbo
                    Opel Astra J
                    ex:
                    Alfa Romeo 164 2.5TD
                    Alfa Romeo 166 2.0 Т.S. CF3 LPG
                    Alfa Romeo 164 2.0T.S.

Comment

• Някой да се сеща в коя тема "ремонтирахме" прословутата клапа за циркулацията, че с търсачките не стигнах до резултат? Мисля тия дни да се заяждам с нея, че взе да ми омръзва от любезния надпис на дисплея ...
                      ...
                      155 1,6 TS 16V `96
                      166 2,4 JTD `99
                      147 1,9 JTDm 8V `07

Comment

• Първоначално публикувано от endeavour Покажи съобщение
                        Някой да се сеща в коя тема "ремонтирахме" прословутата клапа за циркулацията, че с търсачките не стигнах до резултат? Мисля тия дни да се заяждам с нея, че взе да ми омръзва от любезния надпис на дисплея ...
                        Попай беше тясно специализиран в тази област.

Comment

• Ето:
                          http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=48764
                          Alfa Romeo 166 2.4JTD 136hp - 2000

Comment

• Днес реших да видя какво хлопа в задницата и какво открих...
                            При хващане на стабилизиращата щанга и за опора с длан съм подпрял задния мост и с пръсти дърпам щангата надолу - долната част на дясната биалетка се изнася надясно(към джантата навън). Като се преместя от лявата страна на колата и направя същото упражнение - лявата биалетка прави по-леко движение и то долната и част се изнася леко напред(посока предницата)...Как трябва да е нормално тъй като явно едната страна не е наред и какво може да е проблема ... тампоните или биалетките ... или и двете.Чувал съм, че едното е следствие на другото но по-компетентните на споделят, че само днес почивам и да ходя да купувам и сменям докато има време

Comment

• И двете "дедо попе..и двете".
                              sigpicnicola 59 каза:....трее да помислиш по въпроса за засилването,понеже в момента можеш да спреш,и хеопсовата пирамида,ма не си в състояние да засилиш и кучешка колиба.

Comment

• Първоначално публикувано от Linkestis Покажи съобщение
                                И двете "дедо попе..и двете".
                                Така проблема е решен вече.Нови тампони и спи града вече.Мислих сам да си ги сменя ама като не успях и на сервиз при един познат иии като видях ква хамалогия еее ... Дано да държат тези поне

Comment

Working...
                                X